19-03-2019: Araani eervol vermeld op Agoria site

Belgische rookdetectiecamera behaalt allerhoogste onderscheiding in Frankrijk
 

Araani, Agoria-lidbedrijf uit Kortrijk, heeft als eerste het Franse keurmerk 'CNPP Certified' behaald voor zijn intelligente rookdetectiecamera SmokeCatcher Certified.  De SmokeCatcher Certified detecteert rook in omgevingen waar traditionele rookmelders niet geschikt zijn wegens te traag of te veel ongewenste meldingen. Denk onder meer aan de petro-chemische industrie, de houtindustrie, afvalverwerkers...

Het grote voordeel is dat het apparaat bij brand de rook vanop afstand kan detecteren. Vermits men niet hoeft te wachten tot de rook de rookmelder bereikt, worden al vlug kostbare minuten gewonnen. Een ander voordeel is dat de technologie ook in open lucht kan worden toegepast. 

Araani lanceerde SmokeCatcher Certified officieel op 12 maart jl., in de residentie van de Belgische ambassadeur in Parijs. Daarbij waren ook de officiële controle-instanties, vertegenwoordigers van de brandweer, verzekeraars, adviesbureaus en de grote installatiebedrijven waren aanwezig. Tijdens de lancering overhandigde de CNPP (het Franse keuringsagentschap voor branddetectie-producten) het CNPP Certified-certificaat voor de SmokeCatcher Certified-camera.

CNPP.png

Ook de procedure voor de ANPI-gecertificering in ons land, volgens de technische specificaties van de ISO TS7240-29: 2017, is volop aan de gang. Ook hier verwacht Araani voor een primeur te zorgen, door als allereerste te voldoen aan de internationaal erkende ISO-normering.

Bekijk hier een filmpje over de SmokeCatcher Certified.

SC Certified.png