18/21-09-2018: Araani will exhibit at InnoTrans in Berlin


Axis Communications presenteert dit jaar op de InnoTrans in Berlijn zijn actuele producten en oplossingen voor het openbaar vervoer. Van 18 tot en met 21 september 2018 draait bij de stand van Axis (hal 2.1 / stand 407) alles om de veiligheid in het openbaar vervoer en op stations en luchthavens.

Veiligheid staat voorop in het openbaar vervoer, maar het stelt vervoersbedrijven elke dag weer voor grote uitdagingen. Ondersteuning door netwerkcamera's is dan ook vrijwel noodzakelijk. De netwerkcamera’s bewaken plaatsen met veel passagiersaanbod, zoals openbaar toegankelijke gebieden in treinstations en op perrons, bij ticket- en informatiebalies, roltrappen en liften, maar ook in bussen, treinen of metro's. Als het nodig is 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Een duidelijk voordeel van netwerkcamera's is de gecentraliseerde bewaking in real time. Daardoor kan een groot aantal dagelijkse gebeurtenissen sneller en efficiënter herkend, geprioriteerd, behandeld en onderzocht worden. De intelligente veiligheidssystemen zijn onder andere in staat om opvallend gedrag van verdachte personen te herkennen en automatisch te melden. De videobeelden ondersteunen bewakers actief bij hun werkzaamheden en leveren bovendien belangrijk bewijsmateriaal.

Vervoersbedrijven wereldwijd profiteren van de oplossingen van Axis. Zowel de daadwerkelijke als het gevoel van veiligheid wordt verbeterd, wat vertrouwen schept bij de reizigers. Bovendien dalen de kosten als gevolg van vandalisme en metaaldiefstal. De netwerkcamera's kunnen bovendien worden ingesteld als sensoren, om bijvoorbeeld rook- en brandmeldingen in gang te zetten.

InnoTrans vindt plaats van 18 tot en met 21 september in Berlijn. Axis Communications staat met de volgende partners op stand 407 in hal 2.1:

  • Araani – Specialist op het gebied van rookmelders
  • Awaait – Specialist in het oplossen van zwartrijden in real time
  • Herta – Specialist op het gebied van gezichtsherkenning
  • SeeTec – Specialist in videomanagementsoftware op transportgebied
  • Telent – Specialist in systemen voor stationsbeheer
     

De oplossingen van Axis op het gebied van openbaar vervoer zijn op InnoTrans bovendien te vinden in de ideeëntrein van de Deutsche Bahn (open terrein bij de hoofdingang 'Messe Süd'). Dit is een 1:1-model van een dubbeldekker, waarin nieuwe product- en serviceconcepten voor het regionale vervoer gerealiseerd zijn en binnenkort door klanten getest kunnen worden.

Tijdens InnoTrans ontmoeten we de besluitvormers uit de branche en praten we met hen over de uitdagingen van het openbaar vervoer. Alleen op die manier kunnen we passende producten en oplossingen ontwikkelen die optimale bescherming en veiligheid van reizigers en personeel mogelijk maken en uiteindelijk ook het werk van de exploitanten gemakkelijker maakt", aldus Jan Engelschalt, Business Development Manager Transportation bij Axis Communications.